Apple vinder kæmpe patentsejr over Samsung

Så er der netop faldet dom i den hidtil største patentretsag i USA’s historie.

Apple har ved flere tilfælde anlagt sag mod Samsung for overtrædelse af adskillige patenter, blandt andet designpatenter og softwarepatenter som er tegnet i forbindelse med iPhone.

Allerede i 2007 ved lanceringen af den første iPhone, advarede Steve Jobs om at Apples smartphone var patenteret til op over begge ører.

Samsung er sidenhen blevet beskyldt for direkte plagiat med især Samsung Galaxy S, som ligner iPhone 3G til forveksling.

Dommen er som sagt faldet, og de 9 jurymedlemmer tilkender Apple en kæmpesejr, da de er kommet frem til at Samsung forsætligt har overtrådt flere patenter, både softwarepatenter og designpatenter er blevet krænket.

Samtidigt er Samsung blevet dømt til at betale en kæmpeerstatning til Apple på 1,05 milliarder dollars, hvilket modsvarer over 6,2 milliarder kroner.

Det mest bemærkelsværdige er at Samsung også havde anlagt sag mod Apple og ment at Apple havde krænket nogle af Samsungs patenter, men det er blevet pure afvist af juryen.

Michael Gartenburg fra analyseinstituttet Gartner, mener at dommen er en kæmpesejr for forbrugerne, for både Samsung og andre smartphoneproducenter er nu nødt til selv at udvikle og skabe i langt højere grad, i stedet for at kigge Apple lige lovligt langt over skulderen.

Apple fremlagde fornylig, at det er muligt at skabe spændende produkter uden at plagiere Apples produkter og henviste blandt andet til Nokias Lumia telefon og RIM’s Blackberry smartphones.

Samsung har mulighed for at anke afgørelsen og vil uden tvivl gøre det.

Apples sejr i patentretssagen faldet i øvrigt på årsdagen for Tim Cooks overtagelse af roret i Apple. Sidste år overlod syge Steve Jobs chefsstillingen hos Apple til Tim Cook den 24. august.

This entry was posted in Apple og Mac and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.