Syddjurs kommune giver iPads til 5 500 elever

 

Ved udgangen af januar næste år vil samtlige elever på Syddjurs Kommunes folkeskoler have en iPad i skoletasken.

Kommunen har ved et storstilet IT-fremstød på skolerne, gjort det muligt for alle klassetrin fra nulte til tiende i løbet af et halvt år kunne benytte iPads i undervisningen.

Ifølge avisen Stiften siger skolechef ved Syddjurs kommune Marit Aaslund:

“Vi ser ingen grund til at sidde og lurepasse. Skolerne er klar med trådløse netværk samt andet nødvendigt udstyr, og alle lærere har fået den fornødne efteruddannelse i løbet af efteråret. På den baggrund er det lykkedes at ændre den økonomiske model for projeketet, så alle elever har fået udleveret en iPad ved udgangen af januar 2013.”

IT-satsningen på skoleområdet koster 32 millioner kroner. Den tog fart i foråret, da lærere og pædagoger på kommunens folkeskoler fik udleveret iPads.

“Der er en utrolig lyst til at komme i gang med at bruge iPads i undervisningen. Som skolechef var jeg forberedt på en vis modstand i mod projektet, men den er udeblevet”, fortæller Marit Aasland.

Syddjurs Kommune skal udstyre 5000 skoleelever samt 500 ansatte med iPads. Desuden investerer kommunen i omkring 500 ekstra iPads, så der er en solid reservebeholdning ved nedbrud og skader på elevernes udstyr.

Læs mere Syddjurs kommunes satsning her på Stiften.

Ekstra-Bladet har også skrevet om satsningen her.

Med hensyn til mulighederne med iPad i undervisningen, så har Apple lavet en glimrende lille film her. Filmen viser bla. hvordan iPad bliver brugt i stor stil i skoler og universiteter i USA.

This entry was posted in iPad and tagged , , , . Bookmark the permalink.