Mange fede nyheder i iOS 8

safari_tabs

Sidste år blev der lavet store ændringer i brugerfladen i og med lanceringen af iOS 7. Fokus er nu i stedet rettet mod en bedre integration med Mac, iCloud, nye funktioner og apps.

Apple CEO Tim Cook sagde i løbet af aftenen, at Apple nu med de nye versioner af OS X og iOS er fokuseret mere på bedre integration med deres operativsystemer, enheder og tjenester på en måde, som kun Apple kan gøre.

Nye funktioner i korte træk:

Meddelelsecenter bliver mere kraftfuldt. Det bliver muligt at svare på meddelelser eller agere på notifikationer direkte fra låseskærmen og toppen af skærmen.
Med IOS 8 kan man trække ned, når en note er øverst på skærmen og besvare en besked uden at forlade appen man er i. Dette virker for Beskeder og tredjepartsappar .

Touch ID vil nu også fungere med tredjepartsapplikationer, hvilket er en stor nyhed.

I iOS 8 vil batteriforbruget vil blive vist for hver app man har åben. Det betyder, at det vil være lettere at finde batterityvene.

Foretrukne kontakter er nu synlige når man dobbeltklikker på Menuknappen for at skifte applikation.

Safari til iPad får nye faneblade. Samme fanebladsoversigt i Safari til iPhone og sidepanelet i OS X Yosemite er nu tilgængelig for iPad.

Mail får bedre gestushåndtering og det bliver lettere at slette mails og hente f.eks tekst fra andre mails, når man er ved at skrive en ny mail.

Spotlight får en ordentlig overhaling i iOS 8. Søgeresultater fra fx Wikipedia og musik fra iTunes-biblioteket er synlig direkte under søgningen. Spotlight er også bygget ind i Safaris søgefelt som et alternativ til Google.

En nyhed, som sikkert rigtigt mange er glade for er langt bedre understøttelse af nye tastaturer fra tredjepartsudviklere i iOS 8. Apple har desuden udviklet QuickType der kan foreslå ord baseret på hvilken sammenhæng de vil passe i. Denne funktion lærer også fra brugeren, men det forbliver i enheden og deles ikke. Om dansk er med i QuickType er dog endnu uvist.

Brugere kan nu omdøbe samtaler i Beskeder og håndtere grupper . Man kan bruge “Forstyr ikke” funktion på de enkelte tråde , og det er nu muligt at forlade gruppesamtaler . Det er også blevet nemmere at dele memoer, fotos og videoer med iOS 8 i iMessage. Brugere kan også nemt dele deres geografiske placering .

I Beskeder kan man slette lyd-og video-beskeder efter en vis tid for at spare plads på enheden, og lydbeskeder kan høres direkte fra låseskærmen takket være den sensor, der registrerer , når telefonen er placeret op mod øret. De kan ligeledes besvares på samme måde.

iCloud Drive fungerer også for iOS.

Apple har også udviklet forbedrede tjenester for større virksomheder, der bruger iPad . Disse omfatter for eksempel evnen til at kryptere individuelle e-mail -beskeder og MDM (Mobile Device Management), som gør det muligt at for eksempel e-bøger og PDF-filer kan sendes automatisk til medarbejderens iOS-enheder . En anden velkommen funktion til præsentationer er, at iPhones og iPads nu kan oprette forbindelse til en Apple TV via AirPlay uden at være tilsluttet netværket.

En spændende nyhed i iOS8 er Healthkit. Healtkit er en funktion som “taler” med andre træningsapplikationer og indsamler oplysninger fra dem i en enkelt plads i appen Health. Den app kan vise vægt, aktivitetsniveau, puls, blodtryk og meget mere.
I USA vil den ovenikøbet kunne kommunikere med ens læge eller sygehus, hvis man ønsker det, og advare om, når ens helbred ikke fungerer som det skal.

Family sharing var endnu en spændende nyhed. Her kan man som navnet antyder dele forskellige ting mellem i op til 6 familiemedlemmer.

Man kan opdele billedet Billedstrøm, kalendere, påmindelser, Find venner og køb fra Apples digitale butikker mellem op til seks familiemedlemmer. Kreditkortsoplysninger kan også deles, så far eller mor får en besked, hvis sønnike forsøger at købe en applikation eller lave et køb i en applikation. Købet går så ikke igennem førend det er blevet godkendt, hvilket forhindrer nogle af de mange, dyre fejlkøb der har været.

Alle billeder bliver nu gemt i iCloud, så de ikke altid tager plads i enheden. Der er avancerede søgefunktioner til tid, sted og albums . Billeder kan også redigeres med forskellige funktioner direkte i app’en.

Apple integrerer Shazam til Siri . Brugerne kan for eksempel spørge Siri hvilken sang der spilles med den nye kommando Hey Siri, som aktiverer den digitale assistent. Man kan også købe materialer fra iTunes via Siri . Siri bliver også tilgængelig på 22 nye sprog, det er dog uvist om dansk er et af sprogene.

Hvis du er registreret udvikler hos Apple, hvilket hvem som helst kan blive mod betaling, så kan du downloade iOS 8 Beta nu med det samme. Vær dog opmærksom på, at det er en Beta-version, så der kan være mange bugs. Er du ikke udvikler, så må du vente til efteråret, sandsynligvis til september, hvor iOS 8 formentlig lanceres sammen med nye iPhones.

iOS 8 vil fungere på iPhone 4S og nyere og iPad 2 og nyere.

This entry was posted in Apple og Mac. Bookmark the permalink.